Ergotherapie

Voor hand- en ergotherapeuten hebben we demonstratiesets beschikbaar waarmee de therapeut direct aan de slag kan gaan in de praktijk. Voor de meeste cliënten is de Twisty-opener al een enorme vooruitgang, maar voor mensen met een zeer beperkte handfunctie of met maar één bruikbare hand is de combinatie met de Twistyhouder dé ideale oplossing. De houder fungeert als stevige ‘extra hand’. Omdat er tijdens het gebruik te veel kracht komt te staan op de houder om hem met de hand vast te houden moet hij stevig gefixeerd zijn. Vandaar dat we voor de oefensituatie de houder vastgeschroefd aan een plank leveren. Thuis kan de cliënt de houder op een handige plek onder of op een plank bevestigen.

Als de Twisty-houder in de praktijk kan worden bevestigd onder of op een plank of tafel is dat natuurlijk realistischer, maar wel minder flexibel. Voor bijv. mensen in een rolstoel is een andere hoogte gewenst dan voor andere cliënten.

Onze demonstratieset leveren we alleen aan praktijken van hand- en ergotherapeuten, revalidatiecentra en opleidingen voor hand-en ergotherapeuten. Hij bestaat uit:

  • een Twisty-opener
  • een plankje (ca. 10x30cm) met daaraan vastgeschroefd een Twistyhouder
  • een potje met schroefdeksel
  • een stapeltje flyers/gebruiksaanwijzingen

De prijs van de demonstratieset bedraagt €36,95 inclusief BTW, exclusief verzendkosten. Bestellen kunt u niet via de webshop, maar door een mail te sturen naar: twistyopener@gmail.com

N.B. Als u de Twisty-opener voorschrijft aan een cliënt met een aanvullende verzekering dan kan deze vergoed worden, afhankelijk van de voorwaarden. Dan moet men dit hulpmiddel wél kopen bij een bedrijf met AGB code. Op onze pagina ‘winkels’ zijn deze verkooppunten aangegeven met een sterretje*.

Enkele opmerkingen van ergotherapeuten die de demonstratieset al in gebruik hebben:

“Ik vind de twisty een erg fijn hulpmiddel! Juist het idee van de houder (voor eenhandig gebruik) is een prima toevoeging! ” Elke, hand/ergotherapeut

“Een 1-handige vriend vond hem erg goed [met plank-houder natuurlijk] en gaat er 1 bestellen” Nanny, ergonoom, handtherapeute, voetentrainer.

De demonstratieset in gebruik.