FAQs / Vragen en antwoorden.

Deksels en doppen gaan voortaan altijd open.

Wat als ik een Twisty-opener gekocht/gekregen heb en hij voldoet niet aan mijn verwachtingen?

We willen dat iedereen die een Twisty-opener koopt of cadeau krijgt er ook echt plezier van heeft. Mocht de Twisty-opener onverhoopt niet bevallen, bel dan (00316-50937618) of mail (twistyopener@gmail.com). We vinden altijd een oplossing.

Hoe leer ik een Twisty-opener te gebruiken?

Eerst even oefenen. Doe de grote lus om je pols met het oogje omhoog of van je af en draai de hefboom zodanig in dat je met de Twisty-opener je pols een beetje (en dan steeds meer) afknijpt. Zo doe je dat dus ook met deksels en/of doppen. De handige handomdraai kun je zien in het filmpje op de pagina ‘Gebruiksaanwijzing”.

Wat is de beste manier om de Twisty-opener vast te houden?

Dat is voor iedereen verschillend: met je linker- of je rechterhand, bovenhands of onderhands. Als je de draaibeweging eenmaal door hebt ligt het aan je handen hoe je het makkelijkst kracht kunt zetten met de hefboom, en hoe je de pot, tube of fles het best vast kunt houden. Misschien moet je de pot met je sterkste hand vasthouden en de Twisty-opener met je zwakste.

Wat als mijn handen erg zwak of pijnlijk zijn, of ik maar één hand kan gebruiken?

Is het vasthouden van de pot of fles tijdens het openen pijnlijk of te moeilijk voor je hand? Dan is de combinatie van Twisty-opener en Twistyhouder de ideale oplossing. Terwijl de opener in de houder geschoven is kun je twee handen gebruiken om de pot vast te houden en open te draaien. Dat lukt ook met een beperkte handfunctie, omdat beide handen samen dezelfde kant op kunnen draaien. Handig! De houder fungeert dan namelijk als een stevige extra hand.

Heb je maar één bruikbare hand? Dan is de combinatie Twisty-opener / Twistyhouder dé oplossing voor grotere zelfredzaamheid in de keuken!! Aanbevolen door hand- en ergotherapeuten.

Krijg ik de aanschaf van de Twisty-opener vergoed door mijn zorgverzekering?

Als je voldoende aanvullend verzekerd bent én je hebt een verwijzing van je ergotherapeut, dan kan de Twisty-opener als hulpmiddel vergoed worden. Informeer naar de voorwaarden bij je zorgverzekering.

Is het leer van de lussen niet te glad?

Nee, het leer is stroef genoeg. Als de lus over deksel of dop glijdt, dan draai je niet goed genoeg in. Door de juiste beweging te maken trek je de lus namelijk strak om deksel of dop en glijdt het leer niet meer. Gesplitst leer is ruwer aan de achterkant en lijkt daarom geschikter, maar gaat veel minder lang mee dan ons oerdegelijke tuigleer. Om de juiste beweging goed te leren leg je de grote lus om je pols en draait dan de Twisty-opener goed in. Dan voel je hoe je op deze manier gemakkelijk flink kunt knijpen en dus klemzetten. Met de Twisty-opener in de Twistyhouder geschoven is de juiste beweging wat makkelijker te leren.

Beschadig ik deksels of doppen door de Twisty-opener te gebruiken?

Nee, de druk van de lus is verspreid over vrijwel de hele rand, dus deksels en doppen blijven herbruikbaar.

Wat is er aan de hand als ik een dop van een fles niet los kan draaien ?

Bij sommige plastic flessen zit net onder de dop een uitstekend randje. Als je de lus van de Twisty-opener daar omheen legt, dan draai je niet aan de dop, maar aan de fles. En dan gaat dat opendraaien dus nooit lukken. Als je de lus iets hoger, dus alleen om de dop, legt heb je de dop zó moeiteloos opengedraaid.

Voor welke maten deksels en doppen is de Twisty-opener geschikt?

De kleine lus: Grote en kleine schroefdoppen van flessen, flesjes, zuivel- en vruchtensappakken, kleine thermoskannen, medicijnpotjes, tubes, jerrycans, waterzakken. Verder de kleinste deksels, kleine kranen, moeren etc.

De grote lus: De gangbare schroefdeksels, dus met een doorsnee van plm. 6 cm (pesto, kappertjes) tot en met 8,5 cm (stroop, grote jampotten ), kranen, o.a. ook van radiatoren, (vacuümgezogen) doppen van grote thermoskannen, drinkbekers, grote schroefdoppen van jerrycans e.d.

Kun je met een Twisty-opener ook doppen en deksels dichtdraaien?

Ja, door de Twisty-opener met het oogje naar beneden te gebruiken kun je deksels en doppen, maar ook bijv. kranen en moeren stevig vastdraaien (als ‘Twisty-sluiter’ dus).

Kost het niet veel ruimte, zo’n opener erbij?

De Twisty-opener vervangt meerdere andere openers, die je dan niet meer nodig hebt. En als je je Twisty-opener in de Twistyhouder bewaart krijg je zelfs meer ruimte in je la. Maar misschien vind je hem te mooi om op te bergen en hang je hem liever op in het zicht. De lussen zijn daar degelijk genoeg voor.

Kan de Twisty-opener gebruikt worden door kinderen?

Ja, als een kind de handige handomdraai eenmaal begrijpt kan het met de Twisty-opener ook doppen en deksels opendraaien. (Kinderen hebben de beweging vaak heel snel door).

Kun je met de Twisty-opener veiligheidsdoppen openen?

Nee, omdat de druk over de hele rand van dop of deksel verspreid wordt bij het draaien kunnen veiligheidsdoppen niet geopend worden met een Twisty-opener.